Rövid leszek - mondta a kígyó és felmászott a sínekre.

Őszintén szólva a film legnagyobb része bejött. Végre egy olyan predator témájú mozi, amit el lehet nézegetni.

Persze, messze nem tökéletes, a cgi sokaknak nem jött be és azért egy nem túl nagy költségvetésű akció film, nem a történelmi hűség a lényeg.

Van aki belemagyarázza a woke dolgot is, de szerintem tévedés. Valóban sok filmet rontanak el ezzel, de ez pont annyira olyan, mint a pocahontas, vagy a mulan volt. Egy lány szeretne olyan dolgokat csinálni, amit társadalmukban inkább férfiaknak szánnak és ebből van konfliktus. Ez egy jó alaphelyzet lehet, ha nem tolják túl és itt nem tették.

A beállások és a fényképezés nagyon szép. Az éjszaka nincs tök sötét dolgot néhol kihagyták, de nem zavaró. A harcok látványosak, jól koreografáltak.

A predi esetén látható az a kb 200 évnyi fejlődés hiánya, amennyivel  jobban felszerelt lesz majd a jelen kori alkalmakkor.

Amit hiányoltam kicsit a hangulathoz, az a zene, illetve az alapdallamok, jól jött volna. Valamint az, hogy nem volt egy tipikus hőhullám a történet szerint - hiszen eddig emlegették, hogy azt szeretik.

A pici spoliler, a végén a pisztoly, ami ugyanaz, mint amit Danny Glover megkap a 2-ik rész végén, itt az indianokhoz kerül. Van aki szerint ez felborítja a sztorit, mert a kánon szerint egy kalóztól kerül a predikhez, valamikor a két film között. De a kalóz miért nem szerezhetné meg az indiánoktól valaogy? Na mindegy, inkább easter egg a dolog.

Összegezve nem tökéletes, de bőven a klasszikusok után készültek egyik legjobb darabja a film. Oké, a mezőnyből nem nehéz kinőni, de azért megugrotta a lécet.