Tegnap délelőtt megkaptam a harmadik oltásomat - Vol 3. A következő másfél napnyi élmény még biztosabbá tett, hogy az igazi, teljes erejű covidot messze kerüljem el.

Zállatorvos - Vakcina

A doki azt mondta, nagyjából a második oltás reakciójára készüljek, talán kicsit erősebbre. Oké, az kis levertség, hőemelkedés, korai alvás lesz.

Az első 10-12 még semmi különöset nem hozott: némi hőemelkedés valamint az a betegség előtti érzés, amikor érzed, hogy "bújkál benned valami".

Na de estére, akkor már kezdett magára találni az immunrendszerem, tette a dolgát. Így a láz elindult felfelé, a közérzetem pedig a vízszint felé terelt. A csúcs valahol hajnal 3 környékére esett - órákon át lázálomban birkóztam medvékkel, rázott a hideg és fájt a fejem. Ismered azt, amikor valami borzalmasan szar álomból újra és újra felébredsz betegen, majd pont ugyanazt kapod megint? Nos, vasárnap reggelig nagyjából ez ment.

Miután ez elmúlt, már "csak" a durva fejfájás maradt meg belőle - pont annyi, amivel nem fogsz aludni. Próbálkoztam visszaalvással egy darabig, aztán inkább kimásztam az ágyból. Hát az is élmény volt, szinte mindem fájt.

Eszembe jutott 12' júniusa, életem első edzőtábori másnapja - nem olyan másnap - akkor éreztem magam így. Csak akkor előtte nap, szombaton volt két nagyon kemény edzés, ebédszünetben esés gyakorlás - 38+ fokban - aztán este lazító sörözés. Szóval olyan érzés volt, mintha előző nap alaposan elgyepáltak volna.

Napközben, amikor már kezdtem összeszedni magam, eszembe jutott, hogy ugyan mérjem már meg, mennyi az annyi. A 'jobban vagyok' lett 38° körüli. Hogy az éjjel mennyi lehetett, azt nem tudom, a párnába kapaszkodás jobban lefoglalt, de ez alapján elég sok.

Mostanta már égészen életképes lettem, talán egy kis hőemelkedés maradt, némi helyi fájdalom az izomban, ahova beadta a doki a cuccot és egy kis helyi nyirokcsomó duzzadás a karom alatt, jelezve, hogy az immunrendszer dolgozik.

Összegezve azt mondom, hogy nem szívesen mennék bele újra, de tudva azt, hogy ezzel a seggem nagyon jó eséllyel átvészeli majd azt is, ha az ereje teljében lévő coviddal köhög le valaki, akkor a hétvégéimet rááldoznám. Na nem azért,mert jól esett - nagyon rossz volt.

Hanem azért, mert ez alapján én elég gyorsan a statisztika része lennék, mint nem gyakori, harmincas eset, akinek talán kijutna egy fejcsóválás. Amolyan "kár érte, jó és fiatal ügynök volt" stílusban.

A tanulság annyi, hogy menjetek el oltatni, jó és hatásos cuccot - pfizert - adnak, ha csak nem kérsz mást. Valamint ha a második körben nem volt érezhető reakciód, akkor a harmadikban sem valószínű. Ha volt, akkor csinálj magadnak egy szabadnapot másnapra, mert jöhet a rock'n'roll - de túléled.

Egészség, tovább élsz tőle! Zállatorvos - Vakcina