Ma délelőtt megkaptam a 3-ik oltást, ez ellen a tetvedék vírus ellen. Várom a hatást, a legutóbbi is kiütött estére. A beszerzésről írnék azért pár sort.

A 2-ik után 3 hónappal már lehet jelentkezni az eeszt-n keresztül - ha van ügyfélkapud, ha még nincs, csináltass gyorsan. Egy kicsit talán logikátlan, kell hozzá némi türelem, de meg lehet találni. Oltásregisztrációt keress és ha a nyilvántartott kettődtől eltelt már három hónap, akkor engedi kiválasztani a harmadik kört.

Miután lefoglaltam, időpontra mentem a Kórház térre. a kitűzött kis papír kiírások szerint az oldalsó, ügyeleti bejárat felé. Ahol már jöttek is visszafelé fejcsóváló arcok, mert az ajtó zárva, rajta felirat, hogy az oldalsó, mentőbejáratot használd. Itt a portás készségesen beengedett, egy olyan quest leírással - szóban - ami bárkit össze tud zavarni, merre is menjen.

Valamiért a kórházak épületei, struktúrája egy átlagos, nem ott dolgozó, vagy nem gyakran látogató ember számára elég útvesztő jellegűek. Ez főleg itt Pécsen igaz, mert az egyes részlegek még a városban is szét vannak szórva: belgyógyászat a Kórház téren, szívklinika az orvosi egyetemnél, onkológia a sörgyár mellett, már felmászva a hegyre - satöbbi.

Szóval quest log megvan, keressük jobbra-előre-jobbra-izé a T épületet, aztán ott majd valahol. Az épület oldalán lévő 40 centis T mondjuk tényleg elég jó támpont, plusz még egy másik portás, aki terelgette a kóborló szerencsétleneket :) Belépve gyors papírozás, a nyomtatott változat mellé kaptam egy másikat, új tesztkérdésekkel. megcsodálták a korábbi oltási papírokat és már be is osztottak a sok oltópont egyikébe.

Közben még az is kiderült, hogy egy jól sikerült áramszünet miatt kellett körbejárni a fél kórházat, mert pont annak a mozgásérzékelős ajtónak a hátulját láthattam papírozás közben, amin eredetileg bejöttünk volna - az áramszünet miatt beragadt, a szerelők pedig a kinyitáson és javításon serénykedtek.

De vissza folyamatba! A kijelölt ötös ajtó mögött nem utazás, vagy tárgynyeremény várt - bár végülis de - hanem egy korombeli doki és egy idősebb asszisztens. Pikk-pakk alatt lezajlott a művelet, mire észbekaptam már meg is volt a harmadik pfizerem. Egyébként is ezt kértem volna, a doki azt mondta, legnagyobbrészt ezt használják. Hatékony, engedélyes és van még - szóval spuri érte!

Közben az áramszünet újabb hatása is kiderült: az amúgy sem túl acélos eeszt csak harmadik nekifutásra tudta rögzíteni a jelenet adminisztrációját. Az asszisztens szerint egész délelőtt vacakol, szóval még egy pont, ami nehezíti dolgokat - amit egyébként a teljes résztvevőgárda nagyon profin csinált.

Ezután már csak a 15 perc kispad volt hátra - ugye ilyenkor nézik azt, hogy van-e valamilyen közvetlen allergiás reakciód bármilyen beadott cuccra. Ha van, akkor az annyi idő alatt kijön és ahogy lecsúszol a székről, már helyben is vagy a segítséghez :) De szerencsére nem volt semmi ezúttal sem - igazából az egészből ez volt a leghosszabb rész.

Itt csak azt figyelhettem meg, hogy a biztonsági őrök elég udvariasan terelgették ki az érkező leülni akarókat a megfigyelési részlegből. Az újak látták, hogy ott van több hely, de nem mindig jó modorral vették tudomásul, hogy oda még nem ülhetnek le. Persze, lehet kifogásolni, hogy miért nem ülhetnek oda, de ilyen tömeges folyamatnál pár perc álldogálás inkább bele kell férjen - ha az oltandó egészséges. Ha nem az, akkor amúgy sem biztos, hogy még oltani is kell.

Az pedig elég jó előny, hogy az orvosok látják melyik részlegen ülnek a már megbököttek, akik ha előadnak valami performanszt, akkor az jó eséllyel az oltás miatt lesz - picit más a triázs, máshogy kezdik az ellátást, mintha simán Margit néni lecsúszik oltás nélkül. Allergiás reakció vs bármi egyéb.

Ezután elsétáltam és vadásztam pár macilángost az ebédhez és jöttem haza, antitestet termelni. Menjetek ti is oltatni! COVID oltás időpontfoglalás