Van az a régi sláger, aminek a refrénje a "sajtból van a hold". Roland Emmerich bácsinak pedig van egy olyan szokása, hogy időnként a filmjeiben piszok látványosan szanaszét veri a mi kis bolygónkat, de azért a végén valahogy mindig van "hepiend".

Erre itt jön ez a trailer, amiben nagyjából az az alaphelyzet, hogy a Hold benéz a Földre, az emberiség űrhajózgat valamit, rengeteg elképesztően látványos pusztulás - és várhatóan hepiend megint. Valószínűleg nagyon szép lesz, talán nem is annyira agyatlan, mint inkább szórakoztató.

Viszont az jutott eszembe, ahogy a majdnem ütközés képei néztem, hogy ebből most hogy hoznak ki bármit? Még a legdurvább scf-fi-kben is csak annyira futja a szuperfejlett fajoknak, hogy vegyék a cókmókot és lelépjenek, mert egy ilyen kozmikus koccanást semmi nem élhet túl a két dolog felszínén. Nem egy kis árvíz, földrengés, vulkán aztán nyugi.

Ahogy az látszik is, a Föld légköre engedelmeskedik a gravitációnak és az árapály erők darabokat szakítanak le az égitestekből - egy hatalmas 0 az esélye bárminek is az életben maradásra.

A mutatott civilizációs fejlettség pedig pár évtized a mához képest, szóval ilyen esetben én inkább tudnék elképzelni egy Melancholia szerű kimenetelt, mintsem bármi tennivalót. De majd meglátjuk :D