Azaz még az sem, mert idén a kovászos uborka is késésben van :)

Csak két filmet említenék meg: egy családi filmet, ami könnyed, humoros animáció The Mitchells vs. The Machines. Nem is túl hosszú, viszont tényleg szórakoztató: egy átlagos család életébe, egészen pontosan egy apa-lánya kapcsolat bonyodalmaiba kever bele egy világméretű robotfelkelés :)

A másikat viszont jól gondold meg, mert ahogy mondani szokták, "lehoz az életről" : Melancholia (2011). Ez egy Lars von Trier film, egy nagyon erős hangulatú dráma. A depressziót mutatja be egy olyan helyzetben kibontakozva, ahol erre tényleg van okod: egy kisebb bolygó el fogja pusztítani a Földet napokon belül. Ennyi, nincs aszteroidafúró BruceWillis, sem naquada bombával trükköző csk-1, csak a közeledő kék bolygó. Tényleg csak akkor nézd meg, ha utána van ami feldobjon - akár csak az, hogy a valóságban még ez nem történt meg.

Persze erről a dínók mást mondanának.

szerk: Azt elfelejtettem mondani a második filmről, hogy két fejezetes, ez a történetszál a másodikban lesz hangsúlyos, az elsőben csak "sima" depreszió kap főszerepet. Komolyan, ahogy ezt írom, nem is tudom, minek néztem meg - viszont azt tudom, hogy megérte megnézni.