Főleg, ha nem az otthona csendes magányában használja az illető, hanem jól betépve útjára indul, hogy akkor most ő a Jani. Főleg, ha nem a régi, "kiszámítható" szereket használja, hanem mindenféle designer sz*rt magába tol és nem tudni, mi van benne, és ezektől a cuccoktól még agresszív is lesz. Erről Zacher Gábor is panaszkodott több előadásában is.

És hogy miért írom ezt? Mert nem nagy újdonság, a szintetikus cannabis (JWH-018 és társai), katinonok (fürdősó, 4-MEC, MDPV) és más szutykok elterjedésével nagyjából havonta, nyári buliszezonban hetente felröppen a hír, hogy a delikvens pucérra vetkőzve szétvert egy fél kerületet, aztán megmurdelt dicsőségesen. Viszont ami tegnap történt, és nagy valószínűséggel ilyen szerek álltak a hátterében, az nagyon megrémített.

Edzés után jöttünk haza, jó késő volt már. Nem messze a lakásunktól megállított minket egy csaj, nagyon sírt, és kérdezte, hogy tudunk-e rendőrséget hívni neki. Azt hittük, hogy megtámadták vagy bántották, úgyhogy ~(' ')~ odaadta neki a telefonját, amin tárcsázta a rendőrséget. Na, ezután következett egy Maunika show-ba illő beszélgetés, hogy a hölgy párja német állampolgár, és eltűnt és azonnal küldjenek ki egy kocsit, és egy taxis majdnem áthajtott rajta, és mért nem küldenek kocsit. Miután ez így ment vagy 5 percig, mondtuk neki, hogy lekísérjük a rendőrőrsre, jöjjön. Én gyanakodtam, hogy ittas lehet a lány, mert piaszaga volt, de ~(' ')~ azt mondta, hogy ő más tudatmódosítóra tippelt. Mindegy, ennek köszönhetően szerencsére nem tette le a telefont még akkor se, mielőtt visszaadta. Ugyanis egy sarok múlva megjelent egy fiatalember 2 nagy késsel a kezében, és feltette a kocsmai verekedéseket nyitó 3 kérdést (mivan? mivan? mivan?). Hát, az a halálfélelem, amit egy- kétszer már éreztem, kutyafüle volt a mostanihoz képest. A csaj ismerte a késes csávót, aki valószínűleg a barátja volt, de se német állampolgár nem volt, és jól láthatóan el se tűnt. Ja, és hajtotta valami szintetikus szar, amitől láthatóan agresszív lett. Attól meg nagyon ideges volt, hogy a rendőrség a vonal másik végén van és követelni kezdte, hogy ne telefonáljunk. Na itt már fél hajam kihullott, de ~(' ')~ hős volt, mert nem tette le a telefont, hanem gyorsan elmentünk az ellenkező irányba és elmondott a rendőröknek mindent, akik megígérték, hogy kiküldenek egy járőrt. Végül is szerencsésen végződött az este, mert se szarrá szurkálva nem lettünk, és utánunk se jöttek, plusz még a rendőrség is legalább tudott a dologról, hogy egy késes, betépett alak rodeózik a városban.

Ez nagy baj, hogy ilyen történhet, és hány ilyen van, amibe nem mi futunk bele (szerencsére). De legalább mellettem most volt egy hős ~(' ')~. Ugyanakkor történhetett volna, hogy nincs mellettem (bár akkor nem állok neki lekísérni). Vagy bárkibe belefut az a késes őrült, aki megijed (mármint még nálam is jobban és felhívja a figyelmet magára, hogy sikítani kezd, meg elfut), nő, nem szimpi neki az arca, stb, és akkor összekaszabolja. A volt lakótársam szokta azt mondogatni, hogy hát a szerhasználattal nincs semmi baj, kivéve a heroint, mert az gusztustalan, de hát ő is kipróbálta (mármint nem a heroint, hanem minden mást), és nem érti, mért tarthat olyan drogprevenciót, aki még nem, és azt se tudja, miről beszél, és egyébként se lehet függővé válni tőle... Ja. Nem szabad rosszat kívánni másnak, de fusson bele egy ilyen nem tudni, mitől bekattant, agresszív egyénbe, és akkor majd lehet a liberális drogpolitikát hangoztatni meg verni a mellét, hogy de bezzeg Ő TUDJA a dolgokat...

Ha nagy leszek, Zacher Gábor leszek, csak nem annyira csúnya. :)