Sajnos elérte az országot a korona, bár ez csak idő kérdése volt. Éppen ezért nagyon kínos, hogy az aktuális vezetés a rendelkezésre álló időben leginkább csak rémisztgetett, most pedig mismásol és terel - valamint még a migráns témát is belekeveri az egyébként tényleg komoly problémába.

Az emberek nagy része pedig aggódik, fogalma sincs hogy mi lesz, mit tegyen és leginkább senkinek nem hisz el semmit. És ez a szomorú, mert aki gondolkodó, az az elmúlt években már megtanulta: politikus már akkor is hazudhat, ha kérdezik. És most, amikor tényleg a bajról beszélnek, az ember csak fásultan legyint rá, mert amúgy sem tud mást. Pedig most tényleg észnél kell lenni, az acélos lábakon álló egészségügy egy néhány ezer fős rohamtól katasztrófa közeli állapotba kerül és akkor bizony elég kevés lesz a raktáron lévő 20 lélegeztető gép.

Ritkán tapasztalható meg ez, hogy mennyire jó lenne ezt csak a történelemkönyvekből ismerni, látni egyben az összefüggéseket és összegezni - alulról nézve ez nagyon más. Az egyik kedvenc filmem is említi ezt, az őslakó. Nézzétek meg, most amúgy is rá fogunk érni.