A hétvégén hallottam meg a buszon egy régi kedvenc albumot - a sofőr hallgatta, nagyon király volt: Tűzkeresztség - Ossian Ezzel az albummal kapcsolatban van egy kedves családi emlékem :)

2004 karácsonyán kaptam meg az albumot és nagyon sokat hallgattam. Az indító szám nagyon szép, instrumentális felvezetés, fülbemászó: Intro (Az arcvonal felé) Akkoriban már mindenkinek volt mobiltelefonja, de a csengőhangok még csak a prüttyögés szintjén voltak - utánoztak dallamban zeneszámokat, de nem volt az igazi. 2004-re viszont már bejött egy új feature: ha felveszel egy hangot, azt is be tudod állítani csengőhangnak.

Öcsém akkor kapta meg az első telefonját és természetesen ő is hallgatta velem ezt a zenét, így összeállt benne az ötlet: mutassak olyan szám részletet, amiből remek csengőhangja lesz - mint az intró. Nos, én beindítottam a cd lejátszót, de nem ott ahol várta: Tűzkeresztség - ez a szám, szép hangerőn.

Mondanom sem kell, a felvétel emlékezetes maradt, szerintem az archívumban még meg van valahol: dübörög a metál, öcsém pedig egyszerre röhögve és kétségbeesetten üvölti: LÁGYABB KEZDŐŐŐŐŐT!! :D :D Azért az egy nagyszerű testvéri pillanat volt, van még pár ilyenünk :)

Egyébként ezt az albumot hallgattam anno, amikor az 5-ik Potter könyvet olvastam, így akaratlanul is annak az aláfestő zenéje lett. Bár nem ez az első alkalom, hogy Harry kalandjai más megvilágításba kerülnek: Harry Potter és a pálcák cseréje :D