Két alkotásnak is akartam időt adni ma, hogy végre belenézek: Mr Robot és Az érkezés.

Az első, még csak-csak fent tartja az ember érdeklődését, bár erősen úgy látunk és tapasztalunk mindent, mint a főhős, aki morphinista - ennek megfelelően elég lassú, szürke, halk. Az egész koncepció nem új, van a nagy hatalom, ami csúnya dolgokat csinál, hackerkedjünk ellene - van benne lehetőség. Még azt is a pozitívumok közé tehetjük, hogy technikailag pontos. De az eredmény veszettül unalmas - szerintem.

A másik, az elmúlt idők nagyon hype-olt filmje, ami hatalmas sci-fi-nek lett kikiáltva. ennek ellenére még durvábban homályos, mint az előző sorozat. Laassú, alul világított, suttogó, eseménytelen - az egész érdektelen. Nem tudom, mit akarnak kihozni belőle, vagy belemagyarázni, de egy arra fogékony embert durván le tud hozni az életről szerintem. Az sem segítene, ha az egész stábot elküldenénk egy vízividámparkba, ahol víz helyett kávé folyik.

Persze, nem kell állandóan színes-szagos villogó dolgokat készíteni, a lassú, merengő alkotásoknak is van helye. De ez egy olyan eszköz,amivel finoman kell bánni, különben a mozi megtelik horkoló emberekkel...

A jó használatra jó példa - Only Lovers Left ALive + szirmai kritika. Hajrá :)