Az egész bejegyzést az indította el, hogy most is igen kényelmes gí nadrágban üldögélek itthon. Nem fanatizmusból, csak jelenleg nincs kéznél itthonra való hosszú nadrág, ez pedig eszméletlenül kényelmes viselet :)

Átlépve a 400 edzést - a héten volt már a 409-ik - eszembe jutott, hogy egy kicsit átnézzem az edző ruhákat. Pár nap múlva lesz négy éve, hogy elkezdtem aikidozni, májusban vettem az elsőt. Utána majdnem két év múlva a következőt, tavaly pedig egy nyári, vékony verziót - ez a közel negyven fokban sokat számít :) A negyediket pedig egyesületi keretek között, az év végén szereztük be, szóval az már ideinek is tekinthető.

Szentimentális tudok lenni még a kevésbé lényeges dolgokkal is, olyan ruhadarabokkal egyértelműen, amikben több száz órát töltöttem, igen kellemesen. Éppen ezért mindegyiket szeretem, de mindegyik más is. Az első - Todai - mostanra már eléggé lerongyolódott, van benne vagy 160-170 edzés, néhány durva mosás, szóval elég megviselt; viszont tagadhatatlanul kényelmes viselet. A második - Hayasi - a 4-ik kyu-s vizsgámra vettem, addigra az első már nem nézett ki túl szépen. Némileg testhezállóbb - szokni is kellett egy darabig. Mostanra kicsit meglazult, teljesen megfelel.

Sokáig ezeket váltogattam, majd tavaly nyáron vettem egy vékony, karate ruhát. Nem tökéletes azokhoz a technikákhoz amikben ruhafogást kell alkalmazni, vagy kapaszkodni - bár eddig jól bírja a gyűrődést. És valóban, a nyári edzéseken, amikor a teremben van 30+ fok edzés előtt, utána akár 35+ is, 90%-os páratartalommal - nos, maradjunk annyiban, hogy nagyon kellemes. Az utolsót pedig azért szereztem be, mert az egyesületi támogatás részeként fél áron lehetett venni, ami tekintve egy új ruha árát, azért meggondolandó. A méretekkel sajnos kicsit mellé lőttem, mert papíron akkora lenne mint a második, gyakorlatilag kisebb - pedig nem mostam ki 90°-on, ahogy kellene. Azért kényelmes, majd csak lazul a használattól - feltéve, hogy nem növöm ki térfogatban. Bár ha mégis, akkor theAniCat gond nélkül tudja majd hordani. A múlt héten véletlenül történt meg, anélkül, hogy feltűnt volna bárkinek :)